Bli ett av företagen

Vi inom Malmös näringsliv vill göra vår stad ännu bättre. Vårt mål är att unga som idag står utanför arbetsmarknaden ska få ett jobb att gå till. Grundtanken är enkel; en person får ett jobb i ett år. De medverkande företagen förbinder sig att stå för kostnaden..

Varför ska ditt företag vara med? Good Malmö är ett sätt för dig som arbetsgivare att bidra till minskade klyftor i Malmö, samtidigt som det utvidgar ditt eget perspektiv. Vi tror att den här stan är full av talanger som inte fått chansen och således är Good Malmö ett sätt att ändra detta på. Ditt företag hjälper till att ge en person hens livs chans att komma in på arbetsmarknaden, samtidigt som det ger energi och nytt perspektiv till ditt företag.

I rekryteringsgruppen ingår Arbetsförmedlingen, Boost By FC Rosengård och Uppsök Malmö som har avdelat resurser som arbetar direkt med rekrytering av kandidater till projektet. Fokus är unga som idag står utanför arbetsmarknaden. En anställning av en ung via Good Malmö gäller för ett år. Under året kommer Good Malmö att arrangera en rad aktiviteter för deltagande företag och deras nya medarbetare. Syftet är att bygga kraftfulla nätverk som gynnar staden, dess invånare och företagen.

Good Malmö är ett näringslivsinitiativ som drivs av den privata stiftelsen Uppstart Malmö i samarbete mellan företag i Malmö, Malmö stad och Arbetsförmedlingen.