Talangen Ellen
Utanför boxen på Square Moon

Ellens väg började som en lyckosam slump

malmö

Mitt namn är Ellen Arvidsson, 29 år gammal, och jag är sedan januari en del av det awesome utvecklarteamet på Square Moon! Nedan kan ni läsa min historia om hur jag hamnade här!

Jag hittade Good Malmö av en ren slump egentligen, via en Facebookgrupp för jobbsökande. Jag var nyinflyttad i Arlöv hösten 2015 efter att ha pluggat webbdesign i Halmstad och därefter bott med pojkvännen i Karlskrona. Jag hade vid det laget sökt jobb i ca 1,5 år och under tiden hade jag arbetat som vikarie inom skola/barnomsorg, samt under sommaren på en färjeterminal. Jag började känna hur jag gled längre och längre ifrån webbutvecklingen. Jag hade för lite erfarenhet för att få något jobb inom ämnet. De flesta sökte seniora utvecklare, eller utvecklare med kunskaper inom både front- och backend. Jag saknade det sistnämnda till stor del.

Jag skickade in mitt CV och personliga brev till Good Malmö, och helt plötsligt började det verkligen hända saker! Jag fick komma på mentorssamtal som innebar tips och råd i jobbsökandet, massor av pepp och gott kaffe. Jag gick på rekryteringsevent och nätverksträffar och även om det i det skedet inte ledde till jobb så var det åtminstone någonting som hände. Det kändes inte bara som att jag stod och stampade medan alla mail med ”Tack, men nej tack” som svar på mina ansökningar ramlade in.

Jag fick via en bekant jobb inom administration/kundtjänst, och även om det inte var drömjobbet så var det en inkomstkälla, en trygghet, och jag fick härliga kollegor på köpet!
Knappt ett år efter att jag hade börjat fick jag ett samtal av Good Malmö – ett företag som hette Square Moon sökte någon med min kompetens. Jag hade sedan länge känt att kundtjänst inte var rätt område för mig, så jag tog chansen och skickade in ett uppdaterat CV och personligt brev.

Det dröjde ett litet tag och plötsligt kom ett mail från Björn Munkeby, VD på Square Moon – de ville träffa mig! Jag och några andra kandidater fick komma på infoträff följt av korta intervjuer. Det kändes bra, men efter allt jobbsökande som resulterat i ett nej så var jag inte alltför hoppfull över att de skulle välja mig – de andra kandidaterna var ju också bra!
Någon dag senare fick jag ett nytt mail från Björn – de ville träffa mig igen och då skulle jag även få träffa de andra på Square Moon. Jag trodde inte att det var sant, och två träffar senare hade jag skrivit på mitt andra ordentliga anställningsavtal i hela mitt liv. Den här gången inom ett område som jag brinner för!

Tiden har gått otroligt fort sedan dess och jag har lärt så mycket nytt! Från att bara ha hört talas om FileMaker till att jag nu själv sitter och bygger ett eget litet system i det samt sitter som resurs i skarpa projekt. Jag trivs otroligt bra och ser fram emot att få lära mig ännu mer och komma in mer och mer i olika projekt.

Så jag vill avsluta med att säga: Tack Good Malmö för att ni förmedlade den här kontakten och för att ni tror på era talanger! Att ni finns där som stöd och bollplank och att ni inte säger ”hej då” när någon har fått jobb, utan ser till att man blir en del av ett nätverk. Hoppas att fler hittar till er, såväl talanger som företag!