Talangen Marwah
Marwah valde sin egen väg

Första intervjun gav jobb

malmö

Mitt namn är Marwah Ghoneim och jag är 23 år gammal. Jag är född i Malmö och är Malmöboende men har Palestinska rötter.

År 2012 tog jag studenten från Mikael Elias Teoretiska gymnasiet, där jag läste Naturvetenskaps linje. Med en hög genomsnitt valde jag att fortsätta med mina studier direkt till hösten samma år. Jag kom in på Byggingenjörs program vid Malmö Högskola och sommaren 2015 tog jag examen. 
Jag såg framemot att komma ut till arbetslivet då jag visste att jag hade den förmågan och de egenskaper man ska ha för att kunna lyckas. Jag valde att ta min egen väg och genom de val som jag då gjorde, är jag den jag är idag; en Entreprenadsingenjör på Servicekuben.

Boost var mitt första lyckade val, nästa var när jag kom i kontakt med Good Malmö genom Boost som i sin tur lede mig till ett jobb. 
Som en ung och beslöjad kvinna tyckte många att det skulle vara ett hinder för mig, men det var en motivation för mig att bevisa motsatsen för alla. Jag var övertygad om att det skulle finnas ett företag som kommer att uppskatta en sådan kvinna, en ung och beslöjad byggnadsingenjör. Och i slutändan blev mina förväntningar överträffade.

Många gånger fick man söka jobb och inte få något svar, då man bl.a. saknade erfarenhet. Då var Good Malmö den ”kortare vägen” att ta för att uppnå sina mål snabbare.

Mitt livs första arbetsintervju ägde rum på Servicekuben där jag lyckades imponera de och det var ömsesidigt. Servicekuben visade den etiken som krävs på alla framgångsrika företag och det var glädjande för mig då det fick mig o känna att jag kommer vara trygg och säker hos dem.

Slutningsvis vill jag tacka Good Malmö som gjort och gör sitt bästa för att hjälpa nyexaminerade men även att de har valt vilka företag som är Good Företag.

// Marwah G.