Talangen Simon
En annorlunda känsla

Möjligheten jag hade väntat på!

malmö

Ibland funderar man kanske på “is this it”? Är detta verkligen vad jag vill göra i livet, julen 2016 tog jag mig i kragen och tänkte, livet är fullt av möjligheter men man måste skapa sig dom själv, väldigt sällan kommer en möjlighet och knackar på din dörr. Så jag flyttade till Malmö utan egentligen varken vänner eller någon aning vad den här “möjligheten” jag letat efter skulle vara, men med ett open mindset och lite is i magen blev dagar till veckor, veckor till månader.

Jag lärde känna Malmö (Älskar det), gick på intervjuer, blev ungefär 1-2 intervjuer i Veckan på olika it-företag och bemanningsföretag/rekryteringsföretag, men kände någonstans att så mycket var samma som det jag lämnat bakom mig, vart låg utmaningen i att hamna i samma situation som den jag lämnade, att även få “nej” efter “nej” efter, vi hör av oss efter någon vecka, “nej”, det tar på självförtroendet och är en väldigt stressande situation man befinner sig i, men jag såg förbi det och tänkte på den där möjligheten istället, behöll fokus och visste det löser sig, trots man ibland hamnade i tankebanor, kanske ska jag göra något annat, är det något fel på mig, fuckit nu skiter jag i det här och flyttar hem igen, oron sätter sina klor i en.

Gick på en av arbetsförmedlingens träffar, där kom jag i kontakt med Good Malmö, nästan omedelbart kände jag, det här var annorlunda, kändes som jag blev sedd och lyssnad på och inte bara behandlad som en siffra i statistiken. Redan efter någon vecka så får jag ett samtal från Katarina, hon berättar för mig om ett litet startup företag i Lund som var intresserade av mig, hon behövde knappt förklara mer för nästan direkt kände jag, här har vi möjligheten jag väntat på.

Så nu sitter jag här i skrivandets stund som fullstack utvecklare med ansvars bitar jag bara kunde drömma om, arbetsuppgifter som är stimulerande och en miljö som bara vill få mig att utvecklas mer och mer, man vet aldrig ens fulla potential förrän man börjar ta sig ur sin comfort zone och tänja på lite gränser man satt upp, jag gjorde det och ångrar det inte för fem öre, vilken resa det varit, det här kommer jag bära med mig resten av livet, lyckan man känner när saker löser sig, oförklarlig!

//Simon